пʼятницю, квітня 14








Прогулянка




Гра „Перестрибни через струмок”
Проводять дві лінії на відстані кроку одна від одної. Це – „струмок”. Не розганяючись, його треба перестрибнути. Ширину струмка поступово збільшують. Хто перестрибне найширший струмок, той і переможець.

Гра „Зайчик-побігайчик”
Один має бути сірим зайчиком. Решта беруться за руки і стають у круг. Зайчик виходить на середину, присідає і вдає, що він спить. Усі навколо нього то піднімають, то опускають з’єднані руки, а зайчик вичікує, щоб шмигнути попід ними. Якщо він вискочив із круга, хтось інший стає зайчиком.

Гра „Політ на Місяць”
Одна команда – Земля, друга – Місяць. Вони з’єднані „космічними трасами” (доріжками). Екіпажі шикуються в колони на чолі з командиром. За сигналом „Старт!” „космонавти” на двох ногах стрибають своїми трасами; за сигналом „Невагомість!” стрибають на одній нозі; за командою „Минула невагомість!” – стрибають на обох ногах. Перемагає команда, яка першою досягне Місяця.

Гра „Лисичка і сторожі”
Двох учнів обирають сторожами. Їм зав’язують хустинами очі. Сторожі стають один проти одного на відстані кроку, щоб вартувати курник. Усі інші діти – лисички. Кожна має непомітно прокрастися між сторожами. Саме тоді, як лисиця прокрадається, її подружки відвертають увагу сторожів, піднімаючі неймовірний лемент. Яку лисичку впіймали, та стає сторожем.

Гра „Хто заховався?”
Учні під музику ходять по колу, повторюючи різні рухи за ведучим. Потім той стає в коло, закриває очі, а один з учнів ховається. Ведучий відкриває очі і говорить, кого немає. Гру проводять доти, поки кожний не побуває у середині кола.

Гра „Рибалки і рибки”

До прутиків учні прив’язують довгу барвисту стрічку, до неї – пір’їнку або трісочку. Пір’їнка – це „рибка”. Рибок тягнуть по землі. Кожний намагається наступити на рибку свого сусіда, а свою при цьому зберегти. Кому наступили на рибку – з гри вибуває.

Немає коментарів:

Дописати коментар