суботу, квітня 15




Прогулянка



Гра „Лови м’яч”
Для проведення гри діти розбиваються на дві команди. Команди стають одна напроти одної. У гравців два м’яча: темний і світлий.
Світлий м’яч треба ловити завжди, а темний – тільки тоді, коли його кидають мовчки. Якщо той, хто його кидає, вигукне: „Лови!”, ловити його не можна. Той, хто спіймає такого м’яча, вибуває з гри.
Гра закінчується тоді, коли в одній із команд не залишиться жодного гравця.
Переможцем стає команда, яка зберегла декілька гравців.

Гра „Сигнали світлофора”
Учні стоять у шерензі обличчям до світлофора. На зелений сигнал – крок уперед; жовтий – стоять; на червоний – крок назад.
Хто помилився, вибуває з гри. Перемагають ті, хто жодного разу не помилився.

Гра „Навпаки”
Діти сидять в колі. Ведучий показує які-небудь рухи, а діти повинні робити навпаки. Якщо ведучий піднімає догори руки, діти повинні їх опустити. Той, хто помилиться, стає ведучим.


Гра „Передай сусіду”
Діти сидять в колі. Вони передають м’яч, намагаючись якомога швидше передати його сусіду. Ведучий з закритими очима рахує, за командою «стоп» з гри виходить той учень, у якого в руках залишився м’яч.


Гра „Не запізнися! ”
Стільців ставлять на один менше, ніж граючих дітей. Діти пересуваються під музику біля стільців, після закінчення музики треба встигнути сісти на стілець. Той, кому не знайшлося місця, вибуває з гри.

Гра „Кіт та мишеня”
Діти становляться в коло. В колі - мишеня, за колом - кіт. Кіт намагається спіймати мишеня, діти допомагають миші, створюючи на шляху кота перешкоди.


Гра „На лісовій галявині”
Діти уявлять себе в лісі. Ведучий каже, якого звіря діти зустріли. Діти імітують рухи цих тварин.

Гра „Літає, не літає”
Ведучий стоїть в колі та називає птахів та тварин. Якщо ведучий називає птахів, то діти піднімають руки, якщо це тварина – діти показують вниз на землю.

Гра „Не лусни кульку!”

Для проведення гри діти розбиваються на дві команди. Команди стають одна напроти одної. У гравців є повітряна кулька. Діти по черзі сідають на кульки, але намагаються сісти так, щоб кулька не луснула. перемагає та команда,
чия кулька залишиться цілою.



Немає коментарів:

Дописати коментар